Föreläsning på Club Sueco, Buenos Aires, oktober 2019

Förutom de föreläsningar som hålls inom affärs-och ledarutveckling tycker vi att det också är en viktigt del inom författarskapet att möta människor, läsarna. Under de senaste två åren har Mats Erasmie i snitt hållit ett föredrag i veckan kring bakgrunden för romanerna i Dödskaravantrilogin där både Dödskaravanen och Silverfloden ingår. Forumen har varit föreläsarföreningar, bibliotek, Rotary och många andra typer av klubbar eller föreningar. Den gemensamma nämnaren är att föredragen upplevs som underhållande, lärorika och spännande, men även har relevans för vår samtid och leder till eftertanke. 

Dödskaravanen – Emigrationen som gick fruktansvärt fel, om flyktingströmmen från Sverige till Brasilien för hundra år sedan  

Ett föredrag om en relativt okänd del av vår historia som också ger perspektiv, kanske en fördjupad förståelse för det som händer idag med 65 miljoner människor på flykt från fattigdom, krig, förtryck och naturkatastrofer. För hundra år sedan kunde det ha varit du och jag.  

Pdf 

Silverfloden – svenskarna som lyckades i Sydamerika med en liten blinkning till Evert Taube 

För hundra år sedan flydde eller lämnade människor Sverige av olika anledningar. Tiden som föredraget skildrar var en fantastisk period för Argentina. För lite över hundra år sedan ett av de allra rikaste i världen. Idag hör det till ett av de fattigare. Då var Sverige ett av de fattigaste, idag ett av de rikaste men var kommer vi att vara om fyrtio, femtio år? Välstånd är inget vi kan ta för givet utan att vårda, fördela och utveckla. Detta är något vi kan lära av historien och som föredraget bland annat berör. 

Pdf 

Är ni intresserade att boka en föreläsning gå in på kontakt och skicka oss ett mail.
Föreläsningarna ges både på plats och som live, online föreläsningar.

Just nu under C19s framfart så sker så klart alla våra föreläsningar digitalt, men vi hoppas att vi ska få möjlighet att komma ut och möta alla er intresserade där ute igen. Vi håller tummarna, men fram till dess, tveka inte att boka in en digital live föreläsning.

Här nedan kommer några smakprov.

Dödskaravanen – Bokmässan 2018
https://www.youtube.com/watch?v=0EN3D0gxa9c

Silverfloden – Bokmässan 2019
https://www.youtube.com/watch?v=YFK2_sCkP5s 

Tillbaka till startsidan>>